Pate iute de ardei cu chimen si coriandru

Printeaza

Pate iute de ardei cu chimen si coriandru din: jicama, ceapă roşie, untdelemn de măsline, roşii crude, roşii uscate la soare,usturoi pisat, sare, sovârf, chimen, suc de lămâie, apă, ardei gras, coriandru.

Pate iute de ardei cu chimen si coriandru

Ingrediente:

  • 1/2 ceaşcă de jicama, cojită şi mărunţită
  • 1/4 ceaşcă de ceapă roşie, tocată
  • 1 lingură de untdelemn de măsline
  • 1/2 ceaşcă de roşii crude, tocate
  • 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
  • 1 linguriţă de usturoi pisat
  • 1/4 de linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de sovârf
  • 1 vârf de linguriţă de chimen
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1/2 ceaşcă de apă
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură de coriandru mărunţit, pentru a garnisi

Mod de preparare:

Pentru a prepara umplutura, puneţi jicama într-un mixer şi tocaţi-o până dobândeşte o consistenţă ca a orezului.

Transferaţi-o într-un vas mare şi adăugaţi un sfert de ceaş­că de ceapă şi o lingură de untdelemn de măsline.

Ca să pregătiţi sosul, introduceţi roşiile crude, roşiile usca­te la soare, praful de ardei iute, usturoiul, sarea, sovârful, chimenul, sucul de lămâie şi apa într-un blender şi amestecaţi-le până se fac piure.

Tăiaţi ardeiul gras în două. înlăturaţi cozile şi seminţele. Umpleţi fiecare jumătate de ardei gras cu câte o lingură de umplutură. Turnaţi deasupra sosul şi garnisiţi cu coriandru proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.