Pate iute de ardei cu chimen si coriandru
PrinteazaPate iute de ardei cu chimen si coriandru din: jicama, ceapă roşie, untdelemn de măsline, roşii crude, roşii uscate la soare,usturoi pisat, sare, sovârf, chimen, suc de lămâie, apă, ardei gras, coriandru.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de jicama, cojită şi mărunţită
- 1/4 ceaşcă de ceapă roşie, tocată
- 1 lingură de untdelemn de măsline
- 1/2 ceaşcă de roşii crude, tocate
- 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
- 1 linguriţă de usturoi pisat
- 1/4 de linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de sovârf
- 1 vârf de linguriţă de chimen
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1/2 ceaşcă de apă
- 1 ardei gras
- 1 lingură de coriandru mărunţit, pentru a garnisi
Mod de preparare:
Pentru a prepara umplutura, puneţi jicama într-un mixer şi tocaţi-o până dobândeşte o consistenţă ca a orezului.
Transferaţi-o într-un vas mare şi adăugaţi un sfert de ceaşcă de ceapă şi o lingură de untdelemn de măsline.
Ca să pregătiţi sosul, introduceţi roşiile crude, roşiile uscate la soare, praful de ardei iute, usturoiul, sarea, sovârful, chimenul, sucul de lămâie şi apa într-un blender şi amestecaţi-le până se fac piure.
Tăiaţi ardeiul gras în două. înlăturaţi cozile şi seminţele. Umpleţi fiecare jumătate de ardei gras cu câte o lingură de umplutură. Turnaţi deasupra sosul şi garnisiţi cu coriandru proaspăt.
Pofta buna!