Pate de mazare

Printeaza

Pate de mazare din: mazare, morcovi, ceapa, lamaie, ulei, sare.

Ingrediente:Pate de mazare

  • 500 g mazare in teci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri cu ulei de salata
  • sare

 

Mod de preparare:

Culegeti mazarea din teci, strangeti boabele in vas potrivit, spalati in 2 ape reci.

Curatati legumele de coaja, spalati si taiati felii mari. Puneti la fiert cu apa calda mazarea si legumele, fierbeti acoperit 30 minute, dupa care scurgeti de supa in care au fiert, adaugati 1 lingurita cu sare si mixati amestecul.

Obtineti o pasta neteda, pe care o amestecati cu ulei pus cate putin.

Folositi o lingura de lemn pentru ca gustul sa nu fie alterat de metal. Adaugati zeama de lamaie sau supa de legume pentru ca sa potriviti consistenta.

Tartinati felii de paine prajita cu pateul obtinut, aşezati pe platou decorat cu rosii, ardei sau castraveti cruzi, serviti ca aperitiv.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pate de vinete cu ciuperci

Pate de vinete cu ciuperci din: vinete coapte, ciuperci, ceapa, rosii deshidratate, masline, usturoi, ulei de masline, sare, piper, pantrunjel verde. Ingrediente: 250 g vinete coapte 100 g ciuperci din conservă 100 g ceapă 4-5 roșii deshidratate, în ulei 100 g măsline 1 cățel de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde […]

 

Pate de somon cu branza

Pate de somon cu branza 

Pate de somon cu branza din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson. Ingrediente: 2 fileuri de somon fiert 100 g branza de vaci crema grasa 2 linguri sos de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.