Pate mexican
PrinteazaPate mexican din: seminte de floarea-soarelui, porumb, ceapa, suc de chitra, sovarf, chimen, praf de chili, sare, rosii.
- două ceşti de seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă.
- o ceaşcă de boabe de porumb, proaspăt desprinse de pe ştiulete
- un sfert de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită
- două linguri de suc de chitră
- o jumătate de linguriţă de sovârf
- o jumătate de linguriţă de chimen
- o jumătate de linguriţă de praf de chili
- un vârf de linguriţă de sare
- o ceaşcă de roşii, tăiate în bucăţele
Mod de preparare:
Măcinaţi seminţele de floarea-soarelui într-un mixer, până se omogenizează. Turnaţi ingredientele rămase, cu excepţia roşiilor, şi procesaţi-le până devin grunjoase. Adăugaţi şi roşiile şi pulsaţi scurt.
Pofta buna!