Pate de peste afumat, cu marar
PrinteazaO reteta delicioasa de pate de peste afumat cu marar din: pastrav afumat sau somon afumat, creveti, marar, seminte de fenicul, zeama de lamaie, capere, crema de branza si paine prajita.
- 150 g pastrav afumat sau somon afumat
- 200 g creveti fierti curatati, decongelati daca sunt congelati
- 1/2 legatura de marar, tocat
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura capere
- 100 g crema de branza
- 4-6 felii de paine prajita
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele, in afara de paine, intr-un robot, asezonaeaza bine. Toarna cu lingura in boluri de servit si lasa la racit cel putin 1 ora pana la o zi inainte de a le servi.
Pentru paine prajita, incinge grilul la medium. Prajeste painea pe ambele parti, pana se rumeneste. Taie marginile apoi taie felia pe jumatate, apoi in triunghiuri.
Pune-le pe grill inca 1 minute pana devin crocante. Daca le prepari mai devreme, raceste-le si pastreaza-le in caserola.
Pate de peste afumat, cu marar
Pofta buna!