Pate de Porc de Casă: Rețetă Tradițională

Printeaza

Pate de Porc de Casă: Rețetă Tradițională din: carne de porc, ficat de porc, ceapa, usturoi, unt, coniac, oua, sare, piper, otet.

Pateul de porc de casă este o delicatesă tradițională cu arome autentice și o consistență cremoasă care îți aduce aminte de gusturile copilăriei.

Această rețetă clasică îți va arăta cum să prepari pateul de casă în propriul tău cămin, folosind ingrediente simple și proaspete.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc, cu grăsime, tăiată cuburi
  • 200 g ficat de porc proaspăt
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 100 g unt
  • 50 ml coniac sau vin roșu
  • 2 ouă fierte tari, tocate mărunt
  • Sare și piper, după gust
  • Oțet (pentru curățarea ficatului)

 

Mod de preparare:

Curățați ficatul, înmuiați-l în apă cu oțet pentru aproximativ 30 de minute, apoi clătiți-l bine sub jet de apă rece și scurgeți-l.

Într-o tigaie mare, topiți jumătate din cantitatea de unt și căliți ceapa și usturoiul până devin moi.

Adăugați carnea de porc și ficatul în tigaie și gătiți-le la foc mediu până când se rumenesc uniform.

Adăugați coniacul sau vinul roșu și lăsați să fiarbă până când alcoolul se evaporă.

Transferați totul într-un blender sau robot de bucătărie și procesați până obțineți o pastă fină. Adăugați untul rămas și ouăle tocate, și continuați să procesați până când obțineți o pastă cremoasă.

Gustați și ajustați condimentele cu sare și piper, dacă este necesar.

Turnați pateul în borcane sau forme, nivelând suprafața.

Lăsați pateul să se răcească la temperatura camerei, apoi refrigerati-l timp de câteva ore înainte de a-l servi.

Pate de Porc de Casă: Rețetă Tradițională

Valori nutriționale (aproximative per porție):

  • Calorii: 150-200 kcal
  • Carbohidrați: 1-2 grame
  • Proteine: 10-12 grame
  • Grăsimi: 12-15 grame

 

Pateul de porc de casă este o mâncare tradițională îndrăgită în multe culturi. Acest preparat bogat în arome a fost prețuit de-a lungul timpului pentru gustul său inconfundabil și versatilitatea sa în bucătărie.

Pateul de porc a fost adesea servit la sărbători și evenimente speciale, și a devenit o adevărată emblemă a bucătăriei tradiționale.

Pateul de porc de casă este o comoară culinară pe care o poți pregăti cu ușurință în propria bucătărie. Aromat, cremos și plin de tradiție, acesta este un adevărat deliciu pentru oricare masă festivă sau pentru a te bucura alături de cei dragi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata

Oua umplute cu pate de rata din: oua, pate de ficat, brânză de vaci, smântână, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 10 ouă 1 cutie pate de ficat de rata brânză de vaci 20 g smântână concentrat de legume sare piper patrunjel   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute. Le laşi să […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.