Pate de somon cu hrean
PrinteazaPate de somon cu hrean din: fileuri de somon, branza de vaci, sos de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, somon afumat, bagheta, ulei de masline, sfecla rosie, creson.
- 2 fileuri de somon fiert
- 100 g branza de vaci crema grasa
- 2 linguri sos de hrean
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 50 g somon afumat
- 1 bagheta, taiata felii subtiri
- 2 linguri ulei de masline
- 125 g sfecla rosie razuita
- o mana de creson, rupte, plus pentru ornat
Mod de preparare:
Mărunţeşte în tocătorul electric somonul, brânza de vaci cremă cu coaja şi zeama de lămâie.
Potriveşte gustul de sare şi piper. Adaugă somonul afumat şi mărunţeşte încă o dată. Toarnă în mici boluri.
Incinge grătarul la temperatură medie, aşazâ pâinea pe o tavă largă, unge-o cu ulei şi dă-o la grill până când se rumeneşte.
Intoarce, pentru a se rumeni uniform. Lasă să se răcească.
Combină sfecla roşie cu untişorul şi asezonează.
Serveşte cu pâinea prăjită şi somonul şi ornat cu untişorul păstrat deoparte.
Pate de somon cu hrean
Pofta buna!