Pate vegetal cu verdeaţă

Printeaza

Pate vegetal cu verdeaţă din: conopida, spanac, broccoli, telina, ceapa, morcov, usturoi, faina, lapte dulce, gelatina, parmezan, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Pate_vegetal_cu_verdeata

  • o conopida mica
  • 500 g spanac
  • 300 g broccoli
  • o telina mica
  • o ceapa
  • un morcov
  • doi catei de usturoi
  • 50 g faina
  • 30 ml lapte dulce
  • 15 g gelatina
  • 100 g parmezan
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se amestecă cu făina şi se pune la fiert. Când a început să se îngroaşe compoziţia se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi se amestecă. Conopida şi broccoli se rup în bucheţele mai mici, se spală şi se fierb în apă cu sare. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi mici şi se fierb.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pun pe o farfurie. Când legumele fierte sunt călduţe, se pun într-un bol înalt. Se presară usturoiul şi ceapa tăiată în bucăţi mai mici, parmezanul dat pe râzătoare, spanacul spălat şi pătrunjel după gust.

Se pasează totul cu un blender, se toarnă laptele cu făină şi gelatină şi se amestecă. Se tapetează forme de chec sau boluri cu folie alimentară, se toarnă compoziţia şi se introduc la rece. Cu cat pateul sta mia mult la rece, cu atat devine mai tare si nu se inmoaie la caldura.

Pate vegetal cu verdeaţă

Pate_vegetal_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.