Pate vegetal de casa
PrinteazaPate vegetal de casa din: naut, seminte de canepa, lapte de soia sau de cocos, ulei de cocos, drojdie, coriandru, rosii, lamaie, usturoi, caju, ardei.
- 150 g năut fiert şi scurs sau din conservă
- 100 g seminţe de cânepă
- 50 ml lapte de soia sau de cocos
- 2 linguri ulei de cocos
- 5 linguri fulgi de drojdie inactivă
- Redusalt
- 6 fire coriandru verde
- 80 g roşii cherry
- 1 lingură suc de lămâie
- 10 g usturoi
- 50 g caju
- 1 ardei capia roşu
Mod de preparare:
Seminţele de cânepă se pun la hidratat în lapte de soia sau de cocos. Boabele de caju se pun şi ele la hidratat în apă. Se lasă 8 ore.
Se pasează la blender boabele de năut şi caju cu seminţe, lapte vegetal, ulei de cocos, Redusalt, fulgi de drojdie, coriandru, usturoi şi legume. Pateul se serveşte pe frunze de andive sau pâine prăjită.
Pofta buna!