Pate vegetal din soia
PrinteazaPate vegetal din soia din: soia, ceapa, morcov, masline, seminte, lamaie, ulei, usturoi, sare.
- 400 g boabe de soia
- 2 cepe de dimensiune mijlocie
- 1 morcov
- câteva măsline verzi
- 1 linguriţă seminţe de susan
- 1 linguriţă seminţe de in piper
- sare
- zeamă de la 1 lămâie mică
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Pui boabele de soia la înmuiat pentru o zi. In ziua următoare, adaugi apă cât să le acopere şi fierbi boabele la foc mic, timp de 3-4 ore, completând cu apă, la nevoie.
Spre finalul fierberii, adaugi în apă morcovul şi cepele curăţate şi crestate şi continui fierberea 10 minute.
Dupa ce s-au răcit, scurgi apa şi treci prin maşina de tocat carne boabele de soia, legumele, măslinele verzi şi usturoiul curăţat.
In pasta obţinută, încorporezi treptat seminţele de in, seminţele de susan, uleiul de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Omogenizezi amestecul şi păstrezi pasta în frigider.
O consumi pe pâine prăjită, în cel mult 3 zile.
Pofta buna!