Pate cu vin
PrinteazaO reteta delicioasa de pate cu vin, ficat de pui, lapte dulce, ceapa, galbenus de ou, smantana, unt, usturoi, sare, piper.
- 400 g ficătei de pui
- 500 m lapte dulce
- 1 ceapă
- 1 gălbenuş de ou fiert tare
- 1 lingură smântână
- 200 g unt
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce cu usturoiul zdrobit. Se lasă să stea la rece 2- 3 ore.
Se taie ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei încins până când se înmoaie. Se adaugă ficatul bine zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreună, la foc iute, amestecând permanent să nu se prinda de fundul vasului.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.
După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, gălbenuşul de ou şi smântână.
Se aşază într-un castron, se decorează cu felii de ridichi şi pătrunjel verde şi se ţine la rece până în momentul servirii. Se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâine prăjită.
Pate cu vin
Pofta buna!