Pateu cald de tap cu garnitura de soteu de legume

Printeaza

 Pateu cald de tap cu garnitura de soteu de legume

Ingrediente:Pateu cald de tap cu garnitura de soteu de legume

  • 800 g carne de ţap
  • 250 g carne grasă de porc
  • 350 g slănină crudă de porc
  • 150 g ficat de ţap
  • 150 g ciuperci
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • puţine mirodenii de carnaţi
  • 5 căţei usturoi
  • puţin coniac

 

Mod de preparare:

Se face o tocătură din carne de ţap, carnea de porc, sare, piper, mirodenii, ouă, coniac şi usturoi. Ficatul, ciupercile (opărite) şi 80 g slănină se taie cuburi mici şi se amestecă cu tocătură.

Restul de slănină se taie felii foarte subţiri cu care se tapetează o formă de chec.

Se umple forma cu tocătură şi deasupra se pun felii de slănină. Se dă la cuptor moderat circa 1 1/2 oră. Se taie cit este nevoie şi se aşază pe platou garnisită cu legume de sezon sote.

Separat se serveşte la sosieră sos cu vin roşu.

Se poate servi şi rece cu aspic, garnisită cu salate de sezon şi separat la sosieră sos Chamberland.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O fi bun pateul de tap? N-am mai auzit pana acum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.