Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

Printeaza

Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

Ingrediente:Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf

  • 400 g rinichi de vită
  • 400 g muşchi sau cap de muşchi
  • 2 cepe
  • 1/2 lingură de făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură de bulion pastă
  • 1/2 l supă
  • 1 pahar de vin
  • 40 g costiţă afumată
  • 1 lingură de sos Worcester
  • 80 g unt
  • 200 g foitaj sau aluat fraged

 

Mod de preparare:

Rinichii se taie în două, se curăţă bine şi se spală. Se toacă costiţa îm­preună cu carnea.

Se sotează toate cu unt sau margarina, cu ceapă tocată făină, bulion, apoi se pune supă, vin şi 1 pahar apă. Se fierbe 35- 40 minute, apoi se dă la rece, între timp se întinde aluatul pe o planşetă, apoi se pune într-un vas adînc de gratinat şi deasupra carnea şi aluatul.

Se unge cu găl­benuş, apoi se decorează deasupra, tot din aluat, ca stele, semiluna., se unge din nou cu gălbenuş şi se dă la cuptor circa 30 minute.

Separat se poate servi un pilaf şi sos Worcester.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.