Pateu de crab
PrinteazaO reteta de pateu de crab din: seminte de fenicul, ardei iute, coaja de lamaie, unt, carne de crab, nucsoare, sare de mare, piper si frunze de fenicul.
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- un ardei iute mic, uscat
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 g unt moale
- 80 g carne de crab maro
- 225 g carne de crab alba
- 1/3 nucsoara
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- o lingurita cu varf de frunze de fenicul sau patrunjel tocat
Mod de preparare:
într-un mojar sau un blender de condimente, zdrobiţi seminţele de fenicul, ardeiul iute şi coaja de lămâie. Puneţi-le într-un bol mare din metal, cu jumătate din cantitatea de unt şi carnea maro de crab. Folosind un pisălog sau capătul unui sucitor, zdrobiţi uşor amestecul până când se înmoaie puţin.
Adăugaţi nucşoara rasă şi carnea albă de crab, fărâmiţată. în acest moment puteţi gusta amestecul pe o bucăţică de pâine prăjită, condimentat din belşug cu sare şi piper. (Bucătarii sunt instruiţi să condimenteze puţin mai mult mâncarea ce va fi servită rece, precum pateurile sau terinele, deoarece peste câteva ore sau a doua zi poate fi puţin fadă.)
Mâncarea poate fi servită într-un vas de mărime potrivită sau în mai multe vase mici (având circa 9 cm în diametru şi 5 cm înălţime). Repartizaţi amestecul într-un strat uniform, având grijă să nu ajungă până sus.
Topiţi restul de unt şi ungeţi cu el amestecul de carne de crab — când se întăreşte va juca rolul unui „capac”. Presăraţi pateul cu frunze de fenicul şi pătrunjel tocat şi puneţi-l în frigider să se închege (între o oră şi cinci zile). Serviţi cu pâine prăjită caldă şi un pahar de vin alb rece.
Pateu de crab
Pofta buna!