Pateu cu aluat din cartofi si umplutura
PrinteazaPateu cu aluat din cartofi si umplutura
- 1/2 kg cartofi
- drojdie cat o nuca dizolvatat in 3 linguri de apa
- faina
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in coaja apoi curata-i si da-i pe razatoarea mare. Adaugi sare, drojdia dizolvata si faina cat cuprinde ca sa fie un aluat bun de lucrat.
Umplutura:
- 2 mere acre mijlocii
- ulei
- pasta de tomate
- cimbru
- piper
- 2 cepe
- o varza medie
Mod de preparare:
Toaca cepele marunt si caleste-le in ulei incins. Stingi cu 2 linguri apa si 1 lingura plina cu pasta de tomate. Dupa ce se inmoaie ceapa, pui si varza tocata marunt. Amesteca si pune cimbru, piper.
Lasi sa se caleasca si apoi sa se raceasca. Din aluatul de cartofi iei o bucata (cat un ou mai mare), o intinzi de marimea unei palme ii faci o adancitura la mijloc in care pui o lingura rasa de varza calita.
Indoaie aluatul ca pe un pateu si apasa-l usor pe margini. Prajesti pateurile in ulei incins, la foc potrivit. Le poti servi calde sau reci.
Pofta buna!