Pateu cu carnati
PrinteazaPateu cu carnati din: ceafa afumata, branza topita, gelatina, carnat afumat, oua, franzela, piper, maghiran.
- 600 g ceafă afumată
- 400 g brânză topită
- 20 g gelatină
- 1 fir cârnat afumat
- 2 ouă
- 1 felie franzelă
- piper
- măghiran
Mod de preparare:
Se dă ceafa afumată prin maşina de tocat. La sfârşit, se dă prin maşină şi felia de franzelă, înmuiată şi bine stoarsă în prealabil. Tocătura se amestecă apoi cu brânza topită şi se condimentează cu piper şi măghiran.
Se înmoaie gelatina în 150 ml de apă rece şi se omogenizează în compoziţia preparată. Se tapetează o formă de chec cu folie transparentă, se umezeşte puţin, pentru a prinde aderenţă la pereţii vasului. Se întinde jumătate din tocătură, aşezându-se deasupra firul de cârnat şi, din loc în loc, 4 jumătăţi de ouă fierte tari.
Se înveleşte compoziţia cu restul de tocătură, apoi se acoperă cu folia de pe margini. Se introduce tava în frigider şi se lasă până se întăreşte. înainte de servire, rulada se aşază pe un platou, se taie felii şi se garniseşte cu legume asortate, sote sau roşii, ridichi, castraveţi sau ardei.
Pofta buna!