Pateu cu ciuperci si castane
PrinteazaPateu cu ciuperci si castane din: vin alb sec, ciuperci deshidratate, unt, ciuperci, usturoi, chimen, castane, crema de branza de vaci, pasta de susan, nucsoara, ardei capia, marar si lipii.
- 150 ml vin alb sec
- 30 g ciuperci deshidratate
- 75 g unt nesarat
- 750 g ciuperci, taiate felii
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita chimen macinat
- 100 g castane, fierte si tocate
- 200 g crema de branza de vaci
- 1 lingura pasta de susan – tahini
- nucsoara razuita
- 6 bucati ardei capia, copt si curatat de coaja, tocat
- o legatura mica de marar proaspat, tocat
- lipii, taiate sferturi si rumenite – pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte vinul şi adaugă ciupercile deshidratate; lasă deoparte 15 min. Intr-un vas larg, pe foc, încinge 25 g unt şi rumeneşte o treime din ciupercile proaspete 5 min; lasă deoparte. Repetă procedul cu untul şi ciupercile rămase. In ultimul calup adaugă usturoiul, chimenul, coriandrul şi ţine pe foc 1 min.
Apoi combină cu ciupercile deja rumenite, cele înmuiate cu vinul şi cu castanele. Ţine pe foc până când lichidul se absoarbe complet şi apoi lasă deoparte 10 min. Marunţeşte în tocătorul electric împreună cu crema de brânză de vaci, pasta tahini şi nucşoara şi potriveşte gustul de sare şi piper. Porţionează în boluri mici şi dă la rece cel puţin 4 ore.
Combină ardeiul cu mărarul şi potriveşte gustul de sare şi piper; adaugă câte 1 lingură deasupra fiecărui bol. Serveşte cu lipiile rumenite.
Pateu cu ciuperci si castane
Pofta buna!