Pateu de broccoli

Printeaza

Pateu de broccoli

Ingrediente: Pateu de broccoli

  • 1 capatâna de broccoli
  • 50g pesmet
  • 50g susan
  • 100g masline negre
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere
  • 100g orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spala broccoli, se desface în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de minute si apoi se scoate si se lasa la racit. Se fierbe orezul în apa cu sare si se lasa si el la racit.

Maslinele se curata de sâmburi si se taie în felii subtiri. Se pun toate ingredientele într-un castron si se maruntesc cu ajutorul unui blender.

Daca pasta rezultata este prea consistenta, se poate subtia cu putina apa în care a fiert broccoli. Daca pasta este prea moale, se mai adauga susan si pesmet.

Cu acest pateu se ung tartine de pâine prajita sau pâine neagra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.