Pateu de cartofi cu chimen
PrinteazaPateu de cartofi cu chimen din: cartofi, oua, chimen, cimbru, faina, pesmet, marar, chili, sare, piper, ulei, unt, ceapa, ciuperci, carnaciori.
- 1 kg cartofi
- 5 ouă
- 1 linguriţă cu chimen
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 3 linguri cu făină
- 3 linguri cu pesmet
- 1 linguriţă cu mărar uscat
- 1/2 linguriţă cu chili
- sare
- piper
- ulei
Pentru umplutura:
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 200 g cârnăciori
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Când sunt gata, curăţă-i şi pasează-i împreună cu trei ouă, condimentele, verdeaţa şi sare.
Intinde această pastă groasă pe un tocător de lemn şi taie rondele cu o formă specială. Dă-le prin ou bătut, făină şi pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei.
Căleşte ceapa în unt, adaugă ciupercile tăiate mărunt, sare şi piper.
Separat, prăjeşte cârnăciorii tăiaţi mărunt şi, eventual, bucăţele de slănină.
Când pateurile sunt gata, taie-le pe jumătate, scoate miezul şi pune la mijloc câte o lingură din compoziţia de ciuperci, iar deasupra cârnăciorii.
Pofta buna!