Pateu de ficat de pasăre, cu lapte
PrinteazaPateu de ficat de pasăre, cu lapte
- 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină
- 2 cepe (facultativ)
- 150 g unt
- 2-3 linguri lapte
- sare
- gogoşari
- castraveciori
- ouă
Mod de preparare:
Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă.
Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic pînă scade cu totul apa. După ce s-a răcit, se dă prin maşina de tocat cu ceapă cu tot, se pune într-un castron şi se freacă cu restul de unt pînă devine ca o pastă spumoasă.
La sfîrşit se adaugă sarea trebuincioasă, se amestecă, se aşază pe o farfurie de servit şi se garniseşte cu gogoşari acri, castraveciori acri şi ouă răscoapte.
Pofta buna!