Pateu de ficat de porc

Printeaza

Pateu de ficat de porc

Ingrediente:Pateu de ficat de porc

  • 400 g ficat
  • 300 g unt sau untură
  • 50 g coniac
  • 2 g piper
  • 200 g ceapă
  • 150 g aspic
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ficatul de pieliţă, se opăreşte, se spală, se scurge de apă, se taie bucăţi şi se pune să fiarbă înăbuşit (să se brezeze) cu puţină grăsime sau cu slănină prăjită mai întiai pînă se îngălbeneşte. Se prăjeşte, amestecînd continuu.

Nu trebuie lăsat să se prăjească prea mult, pentru că se usu­că şi se înnegreşte. Ficatul este gata cînd bucăţile capătă la prăjit o pojghiţă lucioasă sau cînd rupînd o bucată nu mai iese sînge.

Se răstoarnă ficatul într-un vas, lăsîndu-l să se răceas­că, se adaugă apoi restul de grăsime şi ceapă călită, sare, piper şi se trece totul de două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin sită deasă). Se freacă bine cu o lopăţică de lemn şi se adaugă coniac.

După ce a fost amestecată bine, se aranjează compo­ziţia pe un platou, se dă forma dreptunghiulară şi cu un cu­ţit înmuiat în apă caldă se fac zimţuri dese şi mărunte. Se ornează şi se glasează cu aspic. Se serveşte ca aperitiv, puţind fi întrebuinţat şi pen­tru sandvişuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.