Pateu de ficatei de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde.
- 250-300 g ficăţei de pui
- 1-2 linguriţe miere
- 1 lingură ulei de măsline
- mărar verde sau uscat
Mod de preparare:
Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau altă ustensilă de pasat, sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci pasta cu mixerul şi cu puţin ulei de măsline (freci cu mixerul pentru a aduna toate nervurile şi zgârciurile ficăţeilor), până se formează o pastă moale.
Adaugi mierea (pentru a îndulci, dă un gust aparte, fiind ingredientul cheie al acestei reţete), usturoiul mărunţit foarte bine, mărarul şi condimentezi cu sare, după gust.
Pateu de ficatei de pui
Pofta buna!