Pateu de iepure II
PrinteazaPateu de iepure II
- iepure
- carne de viţel sau porc
- ceapă
- sare
- piper
- unt
- coniac
- aspic
Mod de preparare:
Se alege carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc tăiată în bucăţi. Se pune toată carnea la prăjit cu ceapă (cit jumătate din cantitatea de carne). După ce carnea este prăjită, fără a fi insă prea uscată, se lasă să se răcească, apoi se adaugă sare şi piper şi se trece totul de două ori prin maşina de tocat (a doua oară cu sită mai deasă).
Se freacă cu unt spumos (cit jumătate din cantitatea de tocătură), tocătura adăugindu-se treptat. Se potriveşte de sare şi piper, se mai adaugă 100 g coniac şi se amestecă totul foarte bine.
Se lasă pasta să se răcească puţin şi se pune direct pe platou, dîndu-i forma dorită. După ce s-a răcit bine se ornează şi se glasează cu aspic. Acest pateu nu trebuie fiert, deci se prepară mai repede.
Pofta buna!