Pateu de miel cu nucsoara
PrinteazaO reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca.
- 500 g de măruntaie miel
- 250 g carne de miel tocată
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă de piper măcinat proaspăt
- un vârf de cuţit de scorţişoară
- un praf de nucşoară
- 2 pachete de felii de şuncă gata feliată
Mod de preparare:
Măruntaiele se dau un clocot, se scurg şi se taie mărunt. Se călesc câteva minute sau până ce toată apa din ele s-a evaporat. Se amestecă cu carnea măcinată şi se adaugă sarea, pierul şi mirodeniile. Se lasă să se răcească, apoi se pasează într-o pastă foarte fină.
Între timp, se tapetează o tavă termorezistentă cu feliile de şuncă aliniate astfel încât să cuprindă baza şi laturile vasului, dar să rămână şi în afara lui fâşii de aproximativ 10cm.
Se aşază apoi pasta în vasul căptuşit cu şuncă, se acoperă cu bucăţile de şuncă rămase pe marginea vasului, astfel încât drobul să fie perfect acoperit. Temperatura la care se coace pateul este aceeaşi pentru coacerea unui drob obişnuit.
Pentru acest pateu însă vasul se aşază la rândul lui în tava cuptorului în care s-au turnat 2 căni de apă. Verificaţi nivelul apei, ea nu trebuie să scadă niciodată complet. Pateul se coace până ce compoziţia este compactă, iar şunca s-a rumenit. Reteta preluata de aici.
Pateu de miel
Poftă bună!