Pateu delicios de iepure
PrinteazaPateu delicios de iepure din: organe de iepure, ceapa, morcov, telina, cartofi, dafin, piper boabe, cuisoare, sare, vin rosu, slanina, oua, piper.
- organe de iepure
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- 2-3 cartofi
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 2-3 cuisoare
- sare
- 1 pahar vin rosu
- 250gr slanina
- 2 oua
- piper, sare
Mod de preparare:
Toate organele de la un iepure se fierb cu o ceapă, un morcov, o ţelină, 2-3 cartofi, 2-3 foi de dafin, o linguriţă de piper boabe, 2-3 cuişoare, sare.
La sfârşit, când carnea este aproape moale, turnăm deasupra un pahar de vin roşu şi mai lăsăm să dea câteva clocote.
După ce s-a răcit, dăm carnea prin maşina de tocat de 2-3 ori.
Amestecăm cu 250 g slănină tăiată bucăţele mici, 2 ouă întregi, sare şi piper, dacă mai este nevoie.
Amestecăm bine această compoziţie, după care o aşezăm în forma dorită.
Fierbem pateul în bain-marie 2-3 ore. La sfârşit îl putem pune câteva minute la cuptor.
De abia a doua zi îl răsturnam pe platou.
Pofta buna!