Pateu din ficat de porc
PrinteazaPateu din ficat de porc din: 1 kg ficat de porc, 2 kg grăsime de porc, 500 ml lapte, 250 g smântână, 100 g ceapă, sare, 6 g piper alb, 3 g zahăr, 2 g nucşoară, 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin), 300 g ouă, 50 g amidon de cartofi, gelatină.
Pentru umplutura:
- 1 kg ficat de porc
- 2 kg grăsime de porc
- 500 ml lapte
- 250 g smântână
- 100 g ceapă
Condimente:
- sare
- 6 g piper alb
- 3 g zahăr
- 2 g nucşoară
Garnituri aromatice:
- 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin)
Lianti:
- 300 g ouă
- 50 g amidon de cartofi
Pentru finisaje:
- gelatină
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi toacă legumele. Pune apă la fiert. Infuzează laptele cu garniturile aromatice. Spală şi curăţă ficatul de toate nervurile. Taie grăsimea.
Pune grăsimea la fiert în apă, amestecând din când în când. Dă prin maşina de tocat ficatul şi ceapa şi sărează-le. încorporează ouăle şi amestecă. Dă grăsimea fiartă prin maşina de tocat şi adaug-o în compoziţia de ficat.
Adaugă amidonul şi condimentele. încorporează treptat laptele strecurat. Toarnă compoziţia în forme pentru chec şi coace la 180°C. Scoate formele din cuptor şi lasă-le să se răcească 20 de minute, apoi toarnă gelatina deasupra.
Pateu din ficat de porc
Pofta buna!
Imi place pateul asta