Pateu din ficat de porc

Printeaza

Pateu din ficat de porc din: 1 kg ficat de porc, 2 kg grăsime de porc, 500 ml lapte, 250 g smântână, 100 g ceapă, sare, 6 g piper alb, 3 g zahăr, 2 g nucşoară, 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin), 300 g ouă, 50 g amidon de cartofi, gelatină.

Ingrediente:Pateu din ficat de porc

Pentru umplutura:

  • 1 kg ficat de porc
  • 2 kg grăsime de porc
  • 500 ml lapte
  • 250 g smântână
  • 100 g ceapă

Condimente:

  • sare
  • 6 g piper alb
  • 3 g zahăr
  • 2 g nucşoară

Garnituri aromatice:

  • 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin)

Lianti:

  • 300 g ouă
  • 50 g amidon de cartofi

Pentru finisaje:

  • gelatină

 

Mod de preparare:

Curăţă, spală şi toacă legumele. Pune apă la fiert. Infuzează laptele cu garniturile aromatice. Spală şi curăţă ficatul de toate nervurile. Taie grăsimea.

Pune grăsimea la fiert în apă, amestecând din când în când. Dă prin maşina de tocat ficatul şi ceapa şi sărează-le. încorporează ouăle şi amestecă. Dă grăsimea fiartă prin maşina de tocat şi adaug-o în compoziţia de ficat.

Adaugă amidonul şi condimentele. încorporează treptat laptele strecurat. Toarnă compoziţia în forme pentru chec şi coace la 180°C. Scoate formele din cuptor şi lasă-le să se răcească 20 de minute, apoi toarnă gelatina deasupra.

 

Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pateul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.