Pateu de fazan cu foie gras

Printeaza

Pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de gelatina, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 fazan
  • 100 g piept de porc
  • 350 g ceafă de porc dezosată
  • 200 g foie gras de raţă, semi- preparat
  • 1 prapur de porc
  • 2 ouă
  • 2 haşme
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 g unt
  • 1 plic granule de gelatină
  • sare
  • piper măci­nat proaspăt

 

Mod de preparare:

Goliţi fazanul (păstraţi ficatul) şi tăiaţi-1 în bucăţi. Dezosaţi bucăţile şi înlătu­raţi pielea.

Tăiaţi fileurile în felii subţiri, săraţi şi piperaţi. Tăiaţi restul fazanului în bucăţi. Tocaţi-le, împreună cu ficatul şi ceafa.

Săraţi şi piperaţi. Curăţaţi şi tocaţi haşmele şi usturoiul. Puneţi-le într-o tigaie şi rumeniţi-le în unt, adăugaţi carnea tocată şi lăsaţi-o 5 min pe foc iute, amestecând continuu.

Turnaţi într-o salatieră şi amestecaţi cu ouăle bătute. Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180 C). Tăiaţi ficatul în felii.

Spălaţi prapurul şi îmbră­caţi cu el o terină, lăsând să depăşească marginile. Puneţi jumătate din umplu­tură, acoperiţi cu fileurile de fazan, feliile de foie gras şi terminaţi cu restul de umplutură.

Presaţi bine şi acoperiţi cu marginile prapurului.

Acoperiţi terina. Aşezaţi-o într-un vas cu apă şi puneţi-o la copt, în cuptor, la bain-marie, timp de 1 h 30 min.

Scoateţi terina din cuptor, lăsaţi să se răcească şi eliminaţi grăsimea de Ia suprafaţă. Preparaţi un aspic urmând instrucţiunile de pe plicul cu granule de gelatină. Turnaţi-l deasupra, în terină.

 

Pateu de fazan cu foie gras

Pateu de fazan cu foie gras

Pofta buna!

 

 

 

 

Pateu de Linte: Rețetă Vegană pentru Tartine și Sandvișuri

Pateu de Linte: Rețetă Vegană pentru Tartine și Sandvișuri din: linte, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, cimbru, paprika afumata, sare, piper. Descoperiți un pateu de linte vegan, o rețetă simplă, dar plină de gust, care va transforma orice tartine sau sandvișuri într-un deliciu sănătos. Combinând textura bogată a lintei cu aroma nucilor […]

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple

Pateu de Casă Românesc – Rețetă Tradițională cu Ingrediente Simple din: ficat de porc sau pui, slanina afumata, ceapa, usturoi, lapte, oua, sare, piper, frunze de dafin, boia dulce.   Ingrediente: 500g ficat de porc sau pui 200g slănină afumată 1 ceapă mare 2 căței de usturoi 100ml lapte 2 ouă Sare și piper după […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.