ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. […]
Pateu de ficat in aspic
PrinteazaPateu de ficat in aspic din: ficat de vitel, slanina, unt, sare, piper si aspic.
Ingredinte:
- 1 kg ficat de vitel
- 250g slanina
- 100g unt
- sare
- piper
- aspic (zeama de piftie)
Mod de preparare
Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor.
Dupa doua ore, cind e fiert, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne de 2-3 ori, apoi se freaca bine cu o lingura de lemn pina ce se albeste.
adauga untul frecat spuma, sare, piper, se stropeste cu o picatura de vin si se freaca din nou bine.
Pasta obtinuta se asaza intr-o forma stropita cu apa rece si se pune la rece.
Dupa ce sa intarit, se rastoarna pe un fund de lemn si cu un cutit inmuiat in apa calda se niveleaza.
Intr-un vas ceva mai mare decit pateul, se toarna aspic lichid si dupa ce s-a racit, peste aspic se asaza felii de ou rascopt, masline, gogosari sau alte garnituri, apoi se asaza pateul.
Se toarna imprejur aspic lichid, racorit si se da la gheata.
Dupa ce s-a intarit, se introduce o clipa forma in apa fierbinte si apoi se rastoarna.
Se garniseste cu aspic tocat.
Pofta buna!
Pateu de ficat de gâscă în aspic
ficatei de pui, ceapa, unt, cimbru, cognac, mar, sare. Ingrediente: 600gr ficatei de pui 3 cepe 50g unt 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri cognac 1 mar sare Mod de preparare: Taiati ceapa felii si caliti-o in 25 g unt, pana cand se inmoaie fara sa se rumeneasca. Scoateti […]
Pofta buna!