Pateu de ficat, de casa

Printeaza

Pateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare.

Pateu de ficat, de casa

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 4 ficăţei de pasăre
  • 1 linguriţă unt
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriţă smântână
  • puţină sare

 

Mod de preparare:

Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi.

Ficăţeii îi cureţi de pieliţe, îi speli şi îi fierbi sau îi frigi pe grătar, fără grăsime.

Când sunt gata cartofii şi ficăţeii, îi pui într-un mixer sau îi zdrobeşti cu furculiţa.

Adaugi untul, laptele, smântână şi mixezi totul bine, până la formarea unei paste. La final adaugi şi sarea.

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pateu de ton

Pateu de ton din: unt, usturoi, ceapa, ciuperci, esenta de portocale, crema de branza, ton, patrunjel, coaja de portocala, sare, piper   Ingrediente: 2 linguri unt 2 catei usturoi, zdrobit 1 jumatate de ceapa, tocata 1 cutie ciuperci, scurse 1/2 lingurita esenta de portocale 1 lingura indulcitor 1 pachet crema de branza 1 cutie ton, […]

 

retete

Pateu de ficat de vitel

Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar   Mod de preparare Ficatul se spala, se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.