Pateu de ton din: unt, usturoi, ceapa, ciuperci, esenta de portocale, crema de branza, ton, patrunjel, coaja de portocala, sare, piper Ingrediente: 2 linguri unt 2 catei usturoi, zdrobit 1 jumatate de ceapa, tocata 1 cutie ciuperci, scurse 1/2 lingurita esenta de portocale 1 lingura indulcitor 1 pachet crema de branza 1 cutie ton, […]
Pateu de ficat, de casa
PrinteazaPateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 4 ficăţei de pasăre
- 1 linguriţă unt
- 50 ml lapte
- 1 linguriţă smântână
- puţină sare
Mod de preparare:
Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi.
Ficăţeii îi cureţi de pieliţe, îi speli şi îi fierbi sau îi frigi pe grătar, fără grăsime.
Când sunt gata cartofii şi ficăţeii, îi pui într-un mixer sau îi zdrobeşti cu furculiţa.
Adaugi untul, laptele, smântână şi mixezi totul bine, până la formarea unei paste. La final adaugi şi sarea.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pateu de ton
Pateu de ficat de vitel
Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar Mod de preparare Ficatul se spala, se […]
Pofta buna!