Pateu de ficat de gâscă în aspic
PrinteazaPateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic.
- 500 g ficat de gâscă
- 100 g unt
- 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă
- aspic
Mod de preparare:
Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. Se fierbe 5-6 minute.
După ce s-a răcit, se curăţă pieliţa de pe el. Se taie în felii mai groase. Separat se freacă untul cu feliile de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarsă.
Ficatul se trece prin maaşina de tocat, apoi se adaugă la untul frecat împreună cu sare şi piper, după preferinţă.
La acest pateu trebuie să se facă şi aspic.
La fundul formei se pune un strat de aspic gros de 2 cm, apoi pasta de pateu, având grijă să lăsăm marginile formei fără pastă şi deasupra punem din nou aspic.
Se ţine la rece 2-3 ore sau dacă este nevoie chiar o noapte.
Inainte de a răsturna pateul, se pune forma deasupra focului un minut.
Pateul, odată aşezat pe un platou, se poate garnisi cu gogoşari, verdeaţă.
Pofta buna!