Pateu de ficat de gască (varianta)

Printeaza

Pateu de ficat de gască

Ingrediente:Pateu de ficat de gască

  • ficat de pasăre
  • lapte
  • grăsime de pasăre
  • untură
  • vin
  • foaie de dafin
  • ceapă
  • piper
  • sare
  • unt
  • coniac
  • aspic

 

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat cu sita deasă.

Separat se prepară într-un castron unt spumos (jumătate din cantitatea de ficat).

Se adaugă ficatul dat prin maşină, coniac, piper pisat şi sare după gust. Se bate bine totul cu o lopăţică de lemn.

Cu pasta obţinută se umple o formă mică de cozonac, se lasă să se întărească bine la rece, apoi se răstoarnă pe un platou (se încălzeşte puţin forma în apă caldă).

Pateul de ficat se ornează după gust şi după ce este lăsat să se răcească, se glasează de 2—3 ori cu aspic, iar în jurul lui se garniseşte cu aspic tocat şi cu crutoane de aspic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.