Pateu de ficat de gască (varianta)
PrinteazaPateu de ficat de gască
- ficat de pasăre
- lapte
- grăsime de pasăre
- untură
- vin
- foaie de dafin
- ceapă
- piper
- sare
- unt
- coniac
- aspic
Mod de preparare:
Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat cu sita deasă.
Separat se prepară într-un castron unt spumos (jumătate din cantitatea de ficat).
Se adaugă ficatul dat prin maşină, coniac, piper pisat şi sare după gust. Se bate bine totul cu o lopăţică de lemn.
Cu pasta obţinută se umple o formă mică de cozonac, se lasă să se întărească bine la rece, apoi se răstoarnă pe un platou (se încălzeşte puţin forma în apă caldă).
Pateul de ficat se ornează după gust şi după ce este lăsat să se răcească, se glasează de 2—3 ori cu aspic, iar în jurul lui se garniseşte cu aspic tocat şi cu crutoane de aspic.
Pofta buna!