Pate de rata cu bacon din: piept de rata, bacon, nuca, pui, usturoi, coniac, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept raţă 300 g bacon 4-5 mieji de nucă, pisaţi 300 g pui dezosat 1/2 căţel usturoi pisat 1 praf piper 1 praf sare 1 lingură pătrunjel tocat câteva boabe de ienupăr 2 linguri coniac 100 ml […]
Pateu de ficat de pui
PrinteazaPateu de ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, unt, cimbru, cognac, mar, sare.
- 600gr ficatei de pui
- 3 cepe
- 50g unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri cognac
- 1 mar
- sare
Mod de preparare:
Taiati ceapa felii si caliti-o in 25 g unt, pana cand se inmoaie fara sa se rumeneasca.
Scoateti apoi ceapa si topiti restul de unt in tigaie. Adaugati ficateii, presarati cimbrul, sare si piper si prajiti-i pana cand devin maronii pe dinafara si raman roz inauntru.
Adaugati cognacul si aprindeti-l, flambati-l. Miscati incet tigaia pana cand flacara se stinge de la sine.
Lasati ficateii la racit apoi maruntiti-i cu blenderul impreuna cu ceapa. Daca vreti un gust mai puternic de alcool, puteti sa mai adaugati.
Condimentati cu sare si piper. Puneti pateul intr-un vas de portelan la frigider pentru 4-5 ore.
Ornati pateul cu felii de mere, presarate cu zahar pudra si prajite in unt.
Pateu de ficat de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Pate de conopida
Pate de conopida din: conopida, caju, seminte, ulei, curry, lamaie. Ingrediente: 3 linguri caju 2 linguri seminţe de floarea-soarelui 2 linguri seminţe de bostan 1 ardei 4 linguri ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de curry sucul de la 1 lămâie 1/2 conopidă marar rosii Mod de preparare: Se pun la hidratat 3 linguri […]
Pofta buna!