Pateu de ficat de gasca in aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine ailbă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentrru a se albi. Se […]
Pateu de ficat de vitel
PrinteazaPateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.
Ingredinte:
- 1 kg ficat de vitel sau vaca
- 100 gr. slanina
- 100 gr. unt proaspat
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- foi dafin
- boabe de ienibahar
Mod de preparare
Ficatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici.
De asemenea morcovul, patrunjelul si ceapa curatate se taie in felii subtiri.
Toate acestea se prajesc pina sint gata, impreuna cu slanina taiata bucatele, cu foaie de dafin si citeva boabe de ienibahar.
Dupa aceea se dau de 2-3 ori prin masina de tocat (se mai poate trece suplimentar si prin sita).
Este foarte important ca ficatul sa nu fie prea tare prajit, altfel pateul nu va fi ca o pasta care se topeste in gura.
Ficatul tocat se pune intr-o cratita, se adauga sare si piper dupa gust si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind treptat unt
proaspat.
Pateul astfel preparat se asaza intr-un vas de sticla sau portelan si se lasa sa se raceasca.
Pateul se serveste ca aperitiv, garnisit cu oua fierte, sau se foloseste pentru ungerea sandvisurilor.
Pofta buna!
Pateu de ficat de gasca in aspic
Pateu cu avocado
Pateu cu avocado din: naut, avocado, telina, usturoi, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g năut fiert si scurs (sau din conservă) 1 fruct de avocado 1 lingură ţelină crudă rasă 2 căţei de usturoi 3 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Se pasează toate ingredientele la blender. […]
Pofta buna!