Pateu imitat
PrinteazaPateu imitat
Ingrediente:
- 2 cepe mijlocii,
- 1 lingură untură
- 2 linguri pesmet
- 50 g drojdie
- 1 pahar lapte
- 2 ouă răscoapte
- un praf de enibahar
- un praf de piper
- sare
Mod de preparare:
Pateu imitat: Se toacă ceapa foarte mărunt şi se rumeneşte într-o cratiţă, cu o lingură de untură. Se adaugă pesmetul şi laptele în care s-a muiat drojdia, sare, piper şi un praf de enibahar.
Se amestecă totul bine pe foc, până se îngroaşă. Se pregătesc dinainte ouăle fierte, răscoapte.
Se curăţă, se scot gălbenuşunle, se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă cu compoziţia de mai sus. Se aşază pateul pe farfurie, iar împrejur se pun albuşurile tocate mărunt.
Pofta buna!