Pateu de macrou cu hrean si cimbru
PrinteazaPateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic.
Ingrediente:
- 1 macrou congelat, de circa 300 g
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguţă de cimbru uscat
- 1/2 macrou afumat
- 1-2 linguriţe hrean ras
- 120 g unt
- 2-3 linguri iaurt cremos sau smântână
- boabe de piper mozaic, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi peştele congelat, iar după ce se dezgheaţă complet în frigider, îl fierbi timp de 15-20 de minute, în apă uşor sărată, cu condimente. Când se răceşte, îi îndepărtezi oaşele.
Cureţi de piele şi oase peştele afumat şi îl pasezi în blender împreună cu peştele fiert. în pasta obţinută, încorporezi pe rând iaurtul, hreanul şi 100 g unt topit la temperatura camerei.
Pui pasta într-un bol, apăsând cu dosul lingurii pentru a elimina golurile şi a-i netezi suprafaţa.
Topeşti restul de unt, îl laşi să se răcorească şi îl întinzi pe suprafaţa pastei.
Păstrezi pasta în frigider, pentru câteva ore. Serveşti pasta pe biscuiţi săraţi, decorând cu boabe de piper.
Cu o astfel de pastă poţi să umpli roşii, castraveţi şi ardei sau coşuleţe din coajă de lămâie.
Pateu de macrou cu hrean si cimbru
Pofta buna!
Ia sa icnercam pateul asta