Martini Clasic cu Gin din: gin, vermut, gheata, masline. Rețeta originală, un amestec purist de gin și vermut sec, decorat cu o măsline sau o felie de lămâie, a traversat decenii, devenind un standard în arta mixologiei. Prepararea unui martini perfect necesită atenție la detalii și o apreciere pentru tradiție, oferind în același timp spațiu […]
Pateu de mazare
PrinteazaPateu de mazare din: mazare, cartofi, ulei, sare, marar, condimente, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 250 g mazăre uscată (sau din conservă)
- 2 cartofi
- ulei
- sare
- mărar
- condimente
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Pateu de mazare: Pui mazărea la înmuiat circa 6 ore, după care o scurgi şi o pui la fiert. După ce a fiert, o scurgi şi de zeama în care a fiert, dar de această dată nu arunci lichidul.
Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi şi după aceea îi mixezi împreună cu mazărea, uleiul, sarea, condimentele, sucul de lămâie şi mărarul.
Dacă pasta nu este suficient de moale, adaugi zeama în care ai fiert mazărea. Aranjezi pateul pe o farfurie mai deosebită sau pe un mic platou şi-l decorezi după cum îţi place.
Pofta buna!
Curry de Fasole Roșie din: fasole rosie, lapte de cocos, pasta de curry, ceapa, usturoi, ardei, dovlecel, morcov, spanac, ulei, sare, piper, coriandru, suc de lamaie. Această rețetă vegana este nu doar o încântare pentru papilele gustative, dar și o opțiune nutritivă și sățioasă, ideală pentru cinele în familie sau pentru a impresiona oaspeții la […]
N-am facut niciodata pateud e mazare 🙂