Pateu de năut

Printeaza

Pateu de năut din: naut, morcov, cartof, telina, ulei, vegeta, boia, cimbru, usturoi.

Poate te intereseaza si:Pateu de năut

 

Ingrediente:

  • 250 g năut
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ţelină mică
  • 100 g ulei
  • 1 lingură vegeta
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă cimbru
  • 3-4 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat se scurge, adăugându-se alta şi punându-se la fiert.

Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb. Când sunt fierte, se scurg, se lasă să se răcorească şi se dau prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie. în cazul în care compoziţia este prea vârtoasă, se mai adaugă din apa în care a fiert năutul.

Se mixează bine împreună cu restul ingredientelor, uleiul punându-se treptat. Se obţine o compoziţie de consistenţa unui pateu. Se lasă la rece, pentru câteva ore, înainte de a se consuma cu diferite salate.

 

Poftă bună!


Poate iti place si:

Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc

Pateu din ficat de porc din: 1 kg ficat de porc, 2 kg grăsime de porc, 500 ml lapte, 250 g smântână, 100 g ceapă, sare, 6 g piper alb, 3 g zahăr, 2 g nucşoară, 200 g legume (morcovi, ceapă, pătrunjel, frunze de dafin), 300 g ouă, 50 g amidon de cartofi, gelatină. Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg ficat de porc 2 kg grăsime de porc 500 […]

Pasta de carne cu cimbru si unt

Pateu de sardele cu andive

Pateu de sardele cu andive din: sardele mici şi proaspete, adive albe, ulei de masline, chimen, piper negru măcinat, pesmet, usturoi si pătrunjel, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g sardele mici şi proaspete 1 kg andive albe ulei de măsline 1 linguriţă de chimen 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 50 g pesmet pisat usturoi si pătrunjel tocat sucul de […]

Pateu_de_macrou_cu_hrean_si_cimbru

Pateu de macrou cu hrean si cimbru

Pateu de macrou cu hrean si cimbru din: macrou congelat, sare, foi de dafin, cimbru uscat, macrou afumat, hrean, unt, iaurt cremos sau smântână, boabe de piper mozaic. Ingrediente:  1 macrou congelat, de circa 300 g  sare  1 foaie de dafin  1 crenguţă de cim­bru uscat  1/2 macrou afumat  1-2 linguriţe hrean ras  120 g unt  2-3 linguri iaurt […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pateu de naut

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata, a iesit bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.