Sgroppino Cocktail – Sgroppino este un cocktail italian clasic, renumit pentru combinația sa revigorantă de prosecco, vodcă și sorbet de lămâie. Originar din regiunea Veneto, acest cocktail este adesea servit ca un digestiv după o masă copioasă sau ca un aperitiv răcoritor în zilele calde de vară. Sgroppino este apreciat pentru textura sa cremoasă și […]
Pateu de sardine
PrinteazaPateu de sardine din: unt, sardine in ulei de masline, ceapa, marar. lamaie, mustar dijon, sare, piper.
Ingrediente:
- 100g de unt moale, tăiat în cuburi mari
- 2 Conserve de sardine în ulei de măsline, scurse
- 1/2 ceapa mică, tocată mărunt
- 2 linguri de mărar, tocat, plus câteva fire întregi, pentru decor
- 1 lingură zeamă proaspătă de lămâie
- 1 lingură muştar de Dijon
- Sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Mixează toate ingredientele într-un robot de bucătărie, până obţii un pateu fin şi omogen.
Poţi folosi şi un mixer manual. Transferă pateul în boluri pentru servit şi dă-l la frigider timp de 2 ore.
Garniseşte pateul cu mărar tocat şi serveşte-l cu pâine prăjită.
Pateu de sardine
Pofta buna!
Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone
Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]