Pateu de soia boabe
PrinteazaPateu de soia boabe
Ingrediente:
- 250 g soia boabe
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură vegeta
- 1 linguriţă cimbru
- coriandru
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- sare
Mod de preparare:
Pateu de soia boabe: Soia boabe se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se pune la fiert. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă bine cu puţină apă şi ulei.
După ce soia a fiert bine, se scurge de apă şi se pune în blender cu ceapa înăbuşită, usturoiul, vegeta, condimente şi boia de ardei dulce. Uleiul se picură puţin câte puţin şi, dacă mai este cazul, se adaugă şi puţină apă în care a fiert soia.
Se obţine o pastă omogenă, care se pune într-un castron, se lasă să se răcească, se acoperă şi se pune la frigider.
Poftă bună!