Pateu tătărăsc
PrinteazaPateu tătărăsc
- 300 g carne de porc grasa
- 300 g came de mînzat sau viţel
- 6 ouă
- sare
- piper
- un păhărel votcă
- 1 fir praz
- 3 căţei usturoi
- 4 g mirodenii de carnaţi
- 150 g file de heringi
- 120 g bureţi
- 80 g grăsime
Ingrediente aluat :240 g făină, 1 pahar lapte,20 g drojdie de bere, sare, 1 ou, 60 g unt, 12 g zahăr
Mod de preparare:
Se face un aluat ca de cozonac, se pune la crescut circa 30 minute şi cu el se îmbracă (se tapetează) o formă de cozonac unsă cu unt.
Separat, se face tocătură cu carnea de porc şi de manzat, 2 ouă, sare, piper, 4 ouă fierte tari tăiate, mirodenii şi vodca.
Se amestecă bine, apoi se mai adaugă bureţii opăriţi şi tăiaţi cu fileul de heringi tăiat bucăţi.
Cu această tocătură se umple forma tapetată şi deasupra se pune tot aluat. Se unge aluatul pe deasupra cu gălbenuş, apoi se mai fac citeva stele din aluat.
Se decorează şi se unge din nou cu gălbenuş. Se mai lasă la crescut 15 minute, apoi se coace la foc domol 45-50 minute. Se serveşte cald cu sos tartar cald .
Pofta buna!