Pateu de ţelină
PrinteazaPateu de ţelină din: telina, branza de vaci, smantana, ulei, ceapa, usturoi, suc de lamaie si sare.
Ingrediente:
- 2 ţeline
- 200 g brânză de vaci
- 3 linguri smântână
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă mică
- 2 căţei usturoi
- 1/2 linguriţă suc de lămâie
- sare după gust
Mod de preparare:
Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza de vaci o sfărâmi cu furculiţa şi o amesteci cu uleiul până se alifiază.
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt, apoi le amesteci cu ţelina, brânza şi smântână. Potriveşti de sare şi dai pasta puţin la rece.
Pateu de ţelină
Poftă bună!