Pateuri aperitiv
PrinteazaPateuri aperitiv
- 800 g aluat de foietaj
- 300 g spanac congelat
- 2 cepe
- l ardei gras
- l linguriţă cu boia iute
- sare, piper
Preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o împreună cu ardeiul gras. Adaugă spanacul fiert separat, scurs şi tocat. Lasă pe foc câteva minute, după care condimentează.
Taie aluatul decongelat în pătrate potrivit de mari. In mijlocul fiecărui pătrat aşază câte o linguriţă cu umplutură.
Uneşte colţurile câtorva pătrate în aşa fel încât să obţii un săculeţ, iar pe restul pliază-le ca un portofel sau ridică marginile, ca un cosuleţ.
Aşază-le într-o tavă neunsă şi lasă-le la cuptor cel mult 30 de minute.
Pofta buna!
Imi plac pateurile cu spanac. O sa incerc si variant voastra.