Pateuri cu branza de oaie

Printeaza

Pateuri cu branza de oaie din: margarina, smantana degresata, branza de oaie, galbenus, faina alba, pate de ficat, ou.

Ingrediente:Pateuri_cu_branza_de_oaie

  • 250 g margarina
  • 250 g smantana degresata
  • 250 g branza framantata, de oi
  • 1 galbenus
  • faina alba pentru patiserie, cat cuprinde
  • 1 cutie (300 g) pate de ficat
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru tava si planseta

 

Mod de preparare:

Din margarină, smântână, brânza frământată şi gălbenuş, faci o pastă omogenă. Adaugi treptat făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare.

Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl laşi la frigider pentru 30 de minute, întinzi o foaie de 5 mm grosime şi tai dreptunghiuri de aproximativ 8×15 cm, pe care le umpli cu câte 1-2 linguriţe pate de ficat.

Le pliezi pe jumătate şi presezi puţin marginile, apoi le ungi cu ou bătut. Aşezi pateurile în tava presărată cu făină şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 20 de minute. Le consumi după ce s-au răcit.

Pateuri cu branza de oaie

Pateuri_cu_branza_de_oaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.