Pateuri cu branza de oaie
PrinteazaPateuri cu branza de oaie din: margarina, smantana degresata, branza de oaie, galbenus, faina alba, pate de ficat, ou.
- 250 g margarina
- 250 g smantana degresata
- 250 g branza framantata, de oi
- 1 galbenus
- faina alba pentru patiserie, cat cuprinde
- 1 cutie (300 g) pate de ficat
- 1 ou pentru uns
- faina pentru tava si planseta
Mod de preparare:
Din margarină, smântână, brânza frământată şi gălbenuş, faci o pastă omogenă. Adaugi treptat făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare.
Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl laşi la frigider pentru 30 de minute, întinzi o foaie de 5 mm grosime şi tai dreptunghiuri de aproximativ 8×15 cm, pe care le umpli cu câte 1-2 linguriţe pate de ficat.
Le pliezi pe jumătate şi presezi puţin marginile, apoi le ungi cu ou bătut. Aşezi pateurile în tava presărată cu făină şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 20 de minute. Le consumi după ce s-au răcit.
Pateuri cu branza de oaie
Pofta buna!