Pateuri cu branza de oi si oua ochiuri
PrinteazaPateuri cu branza de oi si oua ochiuri din: făină, drojdie, ou, sare, zahăr, margarină sau ulei sau untură topită, apă călduţă, lapte, ouă, brânză frământată de oi.
- 1 kg făină
- 1 cub de drojdie
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 3-4 linguri margarină sau ulei sau untură topită
- 1 cană cu apă călduţă sau lapte
Pentru umplutură:
- 10 ouă
- 500 g brânză frământată de oi
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Frămânţi din toate ingredientele un aluat omogen, pe care îl laşi la crescut. împărţi aluatul în sfere mici; pe fiecare cerc modelat întinzi câte 2 linguri cu brânză.
Rulezi marginile din cele două părţi opuse; aduni şi lipeşti şi celelalte margini, făcând o bărcuţă.
In fiecare bărcuţă, după ce ai lăsat-o la crescut, spargi câte un ou; ungi marginile cu ou bătut şi dai bărcuţele la cuptor, până ce aluatul se va rumeni, iar oul se va închega.
Pofta buna!