Pateuri cu branza, ou si patrunjel
PrinteazaPateuri cu branza, ou si patrunjel din: foi de plăcintă, telemea de vacă, caş, ouă, piper negru, patrunjel, seminţe decojite de floarea-soarelui sau de dovleac, unt topit.
Ingrediente:
- 300 g foi de plăcintă
- 250 g telemea de vacă
- 200 g caş
- 2 ouă
- piper negru măcinat
- 2 legături pătrunjel
- opţional, seminţe decojite de floarea-soarelui sau de dovleac
- 1/2 cană unt topit
Mod de preparare:
Dai pe răzătoarea mare telemeaua şi caşul şi le mixezi împreună cu ouăle, piper după gust şi pătrunjelul, în prealabil spălat, scurs şi tocat.
Pentru o umplutură mai consistentă, poţi să încorporezi seminţe în umplutură. Tai fiecare foaie în jumătate, pe lungime.
Pe fiecare fâşie pui într-un colţ câte o lingură cu umplutură şi pliezi aluatul astfel: prima dată pe diagonală, peste umplutură, apoi răstorni triunghiul împachetându-l pe o latură, din nou pe diagonală şi continui astfel până când se termină fâşia.
Procedezi astfel cu restul de aluat şi de umplutură. Aşezi trigoanele în tava unsă cu ulei şi le ungi cu unt.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu alte 10-15 de minute, până se rumenesc uşor.
Când sunt coapte, le poţi unge cu gălbenuş şi presăra cu seminţe de dovleac şi susan.
Pateuri cu branza, ou si patrunjel
Pofta buna!