Pateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper. Ingredinte: Pentru aluat: 1 kg. faina 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori 1 pahar mic de apa calduta drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra 1 buc. ceapa 2 oua sare piper […]
Pateuri cu branza si ou – reteta usor de preparat
PrinteazaPateuri cu branza si ou Pateuri cu branza si ou din: unt, untura, faina, sare, boia dulce, lapte, paine, branza, ou.
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură făină
- sare
- boia dulce
- 1/2 ceaşcă lapte
- 1/2 ceaşcă fărâmiţe de pâine albă
- 1/2 ceaşcă de brânză rasă
- 1 ou
Mod de preparare:
Se topeşte în tigaie grăsimea, se adaugă făina, sarea, boiaua. Se amestecă pe foc, fără a lăsa să se coaguleze. S
e adaugă treptat laptele, fărâmiţele de pâine albă, care nu trebuie să fie foarte proaspătă, brânza rasă.
După ce a fiert câteva minute se dă deoparte, se amestecă cu oul.
Se umplu cu această compoziţie 6 forme de tarte unse.
Se rade deasupra brânză, se pun într-o tavă, se dau la cuptor la foc iute şi se ţin 15 minute.
Se servesc calde.
Pateuri cu branza si ou
Pateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana Ingredinte: 1 kg carne de vitel 2 cepe sare piper ou Aluat frantuzesc: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 3 linguri vin alb 1 lingura otet sau zeama de lamaie 3 […]
Reteta zilei: Pateuri cu carne de vita
Pateuri cu carne de vita din: faina, apa, ulei de masline, vodca, carne de vita, zahar, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță vodcă 1kg carne tocata de vita 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata marunt 6 […]
Pofta buna!