Pateuri cu brânză telemea
PrinteazaO reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare.
- 800 g aluat foitaj
- 300 g telemea
- 2 oua (doar galbenusurile)
- 1 lamaie
- 20 ml ulei
- putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra)
- sare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie. Telemeaua o sfărâmi cât mai mărunt. Intr-un vas, amesteci telemeaua cu un gălbenuş, coaja rasă de lămâie şi chimenul.
Pe o planşetă, întinzi foile de aluat, iar deasupra pui umplutură pe fiecare foaie, rulezi pe lungime, apoi tai ruloul în bucăţi cu latura de 3-4 cm.
Aşezi pateurile pe o tavă stropită cu ulei şi le ungi cu gălbenuşul bătut, le presari cu caşcaval ras şi cu chimen şi le coci în cuptorul încins la 150 de grade Celsius la 30 de minute.
Pateuri cu brânză telemea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pateuri cu telemea