Pateuri calde cu bacon şi cartofi
PrinteazaO reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan.
- 200 g cartofi
- 150 g ricotta
- 60 g bacon
- 4 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g civetă sau ceapă verde
- sare şi piper
pentru sos:
- 200 g brânză Brie
- 250 ml smântână
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, taie-i mai întâi rondele cu grosimea de 2 mm, apoi bastonaşe subţiri. Pune-i în apă clocotită cu sare şi fierbe-i 2-3 minute. Scurge-i de apă, lasă-i să se răcească şi aşază-i într-un castron mai mare. Intre timp, taie baconul bastonaşe şi prăjeşte-1 puţin în ulei de măsline. Când a devenit auriu, scoate-I pe hârtie absorbantă.
Pune peste cartofi baconul, ricotta, oul, parmezanul ras, un praf de sare, piper, după gust, şi civeta (sau ceapa verde) tocată mărunt. Amestecă toate ingredientele până când obţii o compoziţie densă.
Intinde aluatul şi taie cercuri cu o formă de 10-12 cm diametru. Pune pe jumătate din ele (pe mijloc) câte o lingură de umplutură. Unge aluatul cu ou bătut şi aşază deasupra alt cerc de aluat, lipind bine marginile. Unge pateurile cu ou, aşază-le pe o tavă neaderentă şi coace-le 15-20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Taie brânza Brie cubuleţe după ce, în prealabil, ai curăţat-o de coajă. Pune-o într-o cratiţă, adaugă smântână, parmezanul ras, sare şi piper, după gust, apoi lasă-le să fiarbă până când dau în clocot. Opreşte focul şi lasă compoziţia să se răcorească.
Scoate pateurile din cuptor şi aşază-le pe un platou. Serveşte-le călduţe, cu sosul de brânză Brie alături.
Pateuri calde cu bacon şi cartofi
Poftă bună!