Pateuri calde cu pere

Printeaza

Pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun, scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra.

Ingrediente:

pentru umplutură:

  • 2 pere
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură stafide
  • 1 lingură zahăr

pentru decor:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul şi toacă pulpa cubuleţe, cu coajă cu tot. Pune-le într-un castron împreună cu zahărul brun, stafidele înmu­iate în apă cu lichior, după gust, şi scorţişoara.

Lasă perele să se marineze şi, între timp, întinde alu­atul pe planşeta presărată cu faină. Bate gălbenuşurile cu o lingură de zahăr într-un castronel. Taie 4 dreptunghiuri din aluat şi aşază pe fiecare, la mijloc, cremă de ouă şi 1 lingură de pere.

Pliază aluatul peste umplutură şi lipeşte marginile. Crestează suprafaţa aluatului pe oblic şi unge cu unt topit. Coace pateurile circa 15 minute în cuptorul încălzit la 200° C, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le calde.

Varinate: Poţi umple pateurile cu cremă de vanilie, stafide înmuiate în Marsala şi seminţe de pin prăjite. Pentru un preparat şi mai gustos, foloseşte o cremă de alune cu ciocolată, având grijă să micşorezi timpul de coacere la 5 minute.

Dacă ţi-a rămas aluat, îl poţi modela în diverse forme şi să-l coci. Când s-a răcit, acoperă cu frişcă şi cu bucăţele de căpşuni presărate cu zahăr pudră.

 

Pateuri calde cu pere

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.