Pateuri calde cu pere
PrinteazaPateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun, scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra.
Ingrediente:
pentru umplutură:
- 2 pere
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri zahăr brun
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură stafide
- 1 lingură zahăr
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul şi toacă pulpa cubuleţe, cu coajă cu tot. Pune-le într-un castron împreună cu zahărul brun, stafidele înmuiate în apă cu lichior, după gust, şi scorţişoara.
Lasă perele să se marineze şi, între timp, întinde aluatul pe planşeta presărată cu faină. Bate gălbenuşurile cu o lingură de zahăr într-un castronel. Taie 4 dreptunghiuri din aluat şi aşază pe fiecare, la mijloc, cremă de ouă şi 1 lingură de pere.
Pliază aluatul peste umplutură şi lipeşte marginile. Crestează suprafaţa aluatului pe oblic şi unge cu unt topit. Coace pateurile circa 15 minute în cuptorul încălzit la 200° C, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le calde.
Varinate: Poţi umple pateurile cu cremă de vanilie, stafide înmuiate în Marsala şi seminţe de pin prăjite. Pentru un preparat şi mai gustos, foloseşte o cremă de alune cu ciocolată, având grijă să micşorezi timpul de coacere la 5 minute.
Dacă ţi-a rămas aluat, îl poţi modela în diverse forme şi să-l coci. Când s-a răcit, acoperă cu frişcă şi cu bucăţele de căpşuni presărate cu zahăr pudră.
Pateuri calde cu pere
Poftă bună!