Pateuri cu carne de vita din: faina, apa, ulei de masline, vodca, carne de vita, zahar, ceapa, lapte, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță vodcă 1kg carne tocata de vita 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata marunt 6 linguri […]
Pateuri cu carne si ciuperci
PrinteazaPateuri cu carne si ciuperci din: aluat de foietaj, ciuperci, carne tocata, pasta de tomate, oua, ceapa, ulei, sare, piper.
- 400 g aluat de foietaj
- 350 g ciuperci proaspete
- 300 g amestec de carne tocata
- 2 linguri cu pasta de tomate
- 2 oua
- 1 ceapa
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie aluatul in fasii late de 5-6 cm. Intre timp, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei.
Adauga amestecul de carne tocata si condimenteaza. Lasa pe foc, pana scade zeama pe care o lasa carnea.
Curata ciupercile si taie-le marunt si adauga-le peste carne.
Stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta.
Cand carnea este fiarta si sosul scazut, opreste focul.
Adauga ouale batute si din acest amestec pune cate o lingurita pe fiecare fasie de aluat.
Ruleaza si asaza mini pateurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coace la cuptor 25 de minute.
Daca vrei ca pateurile sa fie mai putin ingrasatoare Tnlocuieste carnea de porc cu cea de pui.
Pateuri cu carne si ciuperci
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Pateuri cu carne
Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță votcă 1/2 kg carne tocata 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata 6 linguri lapte 1 linguriță pătrunjel tocat ulei de avocado […]
Pofta buna!
Chiar vroiam sa incerc sa fac niste pateuri cu ciuperci. Voi ce ciuperci folositi?