Pateuri cu carne si masline
PrinteazaPateuri cu carne si masline din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carne tocata, masline verzi, chimen, chili, stafide, ou, unt, branza de vaci, faina.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 ardei rgas rosu
- 600 g carne tocata
- 100 g masline verzi tocate
- 1 1/2 chimen macinat
- 1 lingurita chili
- 50 g stafide
- 1 ou
aluat:
- 100 g unt
- 250 g branza de vaci
- 450 g faina
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se adaugă ceapa tocată şi ardeiul gras tăiat cuburi. Se prăjesc la foc mijlociu, cca 3 min. Apoi se înteţeşte focul şi se adaugă carnea; se prăjeşte cca 6 min.
Se adaugă măslinele, chimenul, chili, stafidele, sare şi piper. Se fierb în continuare până ce se evaporă lichidul. Se lasă să se răcească umplutura.
Se bate untul cu brânză; se adaugă făina, se amestecă şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în trei porţii, care se înfăşoară în folie transparentă; se dau la frigider cca 30 min.
Se întinde o foaie de aluat şi se taie bucăţi (0 10 cm), în mijlocul fiecărei bucăţi se aşază 1-2 linguri de umplutură.
Se ung marginile cu apă, se pliază şi se presează cu dosul furculiţei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ou bătut. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se coc pateurile cca 20 min.
Pateuri cu carne si masline
Pofta buna!