Pateuri cu carne si masline

Printeaza

Pateuri cu carne si masline din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, carne tocata, masline verzi, chimen, chili, stafide, ou, unt, branza de vaci, faina.

Ingrediente:Pateuri_cu_carne_si_masline

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rgas rosu
  • 600 g carne tocata
  • 100 g masline verzi tocate
  • 1 1/2 chimen macinat
  • 1 lingurita chili
  • 50 g stafide
  • 1 ou

aluat:

  • 100 g unt
  • 250 g branza de vaci
  • 450 g faina

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se încinge uleiul şi se adaugă ceapa tocată şi ardeiul gras tăiat cuburi. Se prăjesc la foc mijlociu, cca 3 min. Apoi se înteţeşte focul şi se adaugă carnea; se prăjeşte cca 6 min.

Se adaugă măslinele, chimenul, chili, stafidele, sare şi piper. Se fierb în continuare până ce se evaporă lichidul. Se lasă să se răcească umplutura.

Se bate untul cu brânză; se adaugă făina, se amestecă şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în trei porţii, care se înfăşoară în folie transparentă; se dau la frigider cca 30 min.

Se întinde o foaie de aluat şi se taie bucăţi (0 10 cm), în mijlocul fiecărei bucăţi se aşază 1-2 linguri de umplutură.

Se ung marginile cu apă, se pliază şi se presează cu dosul furculiţei. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ou bătut. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se coc pateurile cca 20 min.

Pateuri cu carne si masline

Pateuri_cu_carne_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.